top of page

Una nit de cinema a Crevillent amb la segona edició del seu Certamen de Curtmetratges

Després de diversos dies i actes que han girat entorn del cinema, el Certamen va finalitzar ahir amb la projecció de la Secció Oficial i el lliurament de premis de les diferents categories.


Esq.: José Manuel Penalva, Alcalde de Crevillent. Dreta.: Ángel Caparrós, director de Tomasico, la luna y mi abuela
Esq.: Beatriz Martínez, productora executiva y directora de producció de Orquesta los Bengalas. Dreta.: Jesús Ruiz, Regidor de Cultura de Crevillent

El director Ángel Caparrós es va alçar amb el premi principal Vila de Crevillent pel seu curtmetratge “La luna, Tomasico y mi abuela”. El premi de la categoria local va ser per a “Talaso”, dirigit per Sofía López i Sara Peña, una categoria que va ser acompanyada d'una distinció per al curtmetratge “Abre los ojos” de Cecilia Latorre. “Orquestra Los Bengalas” va rebre el premi del públic com a resultat de la votació telemàtica que es va realitzar en directe. I l'Associació de Creadors de Crevillent va voler reconéixer “Rutina: la prohibición” de Sam Ortí.


Esq.: José Cuerda, president de l'ACC Dreta.: Franjavi Quesada, tesorer de l'ACC
Actuació musical a càrrec de Carlos Mansa

Durant la gala es van poder visualitzar els 11 curtmetratges seleccionats d'entre els 195 rebuts de tota la Comunitat Valenciana en aquesta segona edició. La nit, presentada per l'actriu Ana Hurtado, va ser amenitzada pel pianista Carlos Mansa que va transportar al públic als inicis del cinema amb un acompanyament a piano en directe de peces icòniques del cinema mut.


Carlos Mansa, pianista de l'actuació musical y Ana Hurtado, presentadora de la gala
L'Alcalde de Crevillent, José Manuel Penalva, es dirigeix als realitzadors dels curtmetratges

Va destacar també el treball de l'organització del Certamen que va reunir a tots els curtmetratgistes assistents per a entrevistar-los abans de la gala. Allí, José Manuel Penalva, Alcalde de Crevillent, es va dirigir a tots ells per a agrair-los la seua participació i destacar la important labor que realitzen per a la cultura amb les seues obres.


De esq. a dreta.: Mª Dolores Piñero, membre del Jurat Oficial; Sara Peña, directora de Talaso; y Fátima Gregorio, membre del Jurado Oficial
De esq. a dreta.: Mª Dolores Piñero, membre del Jurat Oficial; Cecilia Latorre, directora de Abre los ojos; y Fátima Gregorio, membre del Jurat Oficial

L'última gala ha sigut el punt final d'una sèrie d'actes que han abrigallat aquesta segona edició: el concert de l'Orquestra Simfònica de Villena de bandes sonores, l'especial Cinefórum Crevillent, la projecció dels curtmetratges locals i l'exposició dels orígens del cinema que es podrà tornar a visitar durant els primers dies de setembre. Tot això una aposta des de l'Ajuntament de Crevillent per revitalitzar el cinema en la localitat que ha tingut un gran acolliment de públic en tots aquests esdeveniments.


De esq. a dreta.: Jesús Ruiz, Regidor de Cultura de Crevillent; Roque A. Ortiz, director del Certamen; Gonzalo Miralles, co-director del certamen i il·lustrador del cartell; Franjavi Quesada, il·lustrador del cartel

La iniciativa, que va nàixer la passada edició de la mà del Regidor de Cultura Jesús Ruiz, el director del certamen Roque A. Ortiz i la directora de la Casa de Cultura Ana Satorre; suma així un segon any al que ja es considera un Certamen consolidat i a destacar dins del cicle de certàmens i festivals de cinema de la Comunitat Valenciana.


Fotografíes: Esteve Poveda

bottom of page