top of page

Torna el Certamen de Curts en la seua tercera edició


De esq. a dre.: Ana Satorre, José Manuel Penalva, Jesús Ruiz i Roque A. Ortiz. Fotografia: Esteve Poveda

Hui, dimarts 2 de març, s'ha realitzat la presentació oficial del III Certamen de Curtmetratges de Crevillent que se celebrarà els dies 29 i 30 de juliol d'enguany.


Un any mes, i gràcies a l'estupend acolliment rebut l'any passat, l'Excel·lentíssim Ajuntament de Crevillent, des de la Regidoria de Cultura i la Casa de Cultura, organitza i patrocina de nou el Certamen de Curtmetratges de Crevillent.


José Manuel Penalva, alcalde de Crevillent; Jesús Ruiz, Regidor de Cultura; Ana Satorre, tècnica de cultura i coordinadora del Certamen; i Roque A. Ortiz, realitzador audiovisual i director del Certamen; han sigut els encarregats d'explicar-nos les novetats de cara a aquest nou any.


Han destacat la principal novetat, un canvi en les dates per a avançar una setmana el certamen i així donar la possibilitat al fet que més crevillentins puguen trobar-se en el municipi i així facilitar la seua assistència.


La segona novetat d'enguany ha sigut la temàtica del Certamen. Si en la passada edició la temàtica va ser els orígens del cinema, enguany serà el Cinema Musical. Així es busca homenatjar a un gènere que va arribar amb l'aparició del sonor, suposant una revolució en la qual en aquells dies era una jove però ja consolidada indústria del cinema.


També han ressaltat l'èxit de la Categoria Local, en la qual es van rebre 22 curtmetratges crevillentins. Raó per la qual es manté i s'espera continuar promovent més enguany. D'esta forma, el repartiment de premis, igual que l'edició passada, és la següent:


  • Premi Vila de Crevillent al millor curtmetratge, atorgar per l'Excel·lentíssim Ajuntament de Crevillent a la millor obra de ficció o animació de temàtica lliure, dotat amb 800 euros i trofeu.

  • Premi del Público al millor curtmetratge, seleccionat pel públic i atorgat per l'Excel·lentíssim Ajuntament de Crevillent a la millor obra de ficció o animació de temàtica lliure, dotat amb 300 euros i trofeu.

  • Premi Millor Curtmetratge Crevillentí a la millor obra de ficció, documental o animació de temàtica lliure realitzada per un director, productor o guionista crevillentí, gravat en la localitat o que aborde temes locals, dotat amb 200 euros i trofeu.


Dins d'aquest apartat, s'ha afegit la possibilitat que el jurat, si així ho considera, puga atorgar un esment especial als curtmetratges que promoguen la igualtat de gènere i sensibilitze a la ciutadania sobre la violència de gènere.


Cartell provisional per a la convocatòria del certamen

La convocatòria s'obrirà en el moment de la seua publicació en el BOP fins al 31 de maig de 2022. En eixe moment es deixarà un mes perquè el Comité de Selecció acabe la visualització dels curtmetratges rebuts per a l'1 de juliol donar a conéixer la llista de seleccionats.


Els curtmetratges triats pel Comité es visualitzaran els dies 29 i 30 de juliol de 2022. El primer dia es dedicarà a la projecció de la Categoria Local mentre que el segon dia es projectaran els altres curtmetratges en una gala que finalitzarà amb l'anunci i el lliurament de tots els premis.


També han destacat la qualitat artística dels cartells de les edicions anteriors i que, com no podia ser d'una altra forma, s'ha volgut tornar a comptar amb els seus autors, Gonzalo Miralles i Franjavi Quesada, per a la seua realització. Així com també amb José Cuerda, dissenyador i realitzador dels guardons que s'entreguen als guanyadors.


A més, igual que l'any passat, el Certamen anirà recolzat per les següents activitats:


L'exposició Cinetrip, organitzada per l'Associació de Creadors de Crevillent, va tindre un gran acolliment. En aquesta segona edició els organitzadors preparen la continuació del viatge a través de la història del cinema en el seu segon capítol. De nou, artistes de diferents disciplines i estils il·lustraran i representaran pel·lícules i aspectes d'un període concret.


Cinefórum Crevillent també repetirà igual que en l'edició anterior. Igual que Cinetrip, la projecció i posterior debat d'una pel·lícula de la mà dels seus organitzadors va ser considerat un èxit.

bottom of page